info@verhoevenverwarming.nl Storing of onderhoud? Bel: 040 - 206 4111
Vloerverwarming

Vloerverwarming heeft vele voordelen.

In de woning zijn er bijvoorbeeld geen ontsierende radiatoren meer nodig, noch lelijke buizen uit de vloer, wand of plafond. Bovendien verdwijnt bij een ouderwetse radiatorensysteem de warmte grotendeels, rechtstreeks naar het plafond.

Vloerverwarming geeft van alle systemen de meeste ideale temperatuuropbouw: op schouderhoogte 20 graden bij een vloertemperatuur van 24 graden en een plafondtemperatuur van 18 graden. Natuurlijk is de vloerverwarming op elk gedeelte van uw vloer aanwezig in is er dus een mooi gespreide warmteverdeling. Radiatoren zorgen niet voor warme voeten, vloerverwarming doet dit wel.

De vloer fungeert als radiator, hierdoor kan er met een lage keteltemperatuur worden gestookt. Water van 40 Celsius graden in plaats van 90 Celsius graden is al voldoende om het huis snel op temperatuur te krijgen.

Door de lage watertemperatuur wordt uw ketel minder belast en leveren moderne (HR) ketels een optimaal rendement. Hierdoor kunnen besparingen gerealiseerd worden van 10 to 15 procent ten opzichte van de conventionele manier van verwarmen. Hierdoor bespaart u energiekosten en spaart u het milieu.

Vloerverwarming is overal toe te passen, woningen, kantoren, winkels, showrooms, werkplaatsen, magazijnen en fabrieken.

Vloerverwarming kan worden toegepast onder alle vloertypes, natuursteen, plavuizen, grind, tapijt, gietvloeren, hout, parket en laminaat. Bij hout en parket is het belangrijk dat de vloertemperatuur niet te hoog mag worden, maximaal 25 graden Celsius, en de vloer moet op een constante temperatuur gehouden worden. De relatieve vochtigheid in de woning dient constant te worden gehouden eventueel met behulp van een luchtbevochtiger.

U wilt of heeft vloerverwarming?

Bij alle vragen omtrent uw nieuwe of huidige vloerverwarming helpen wij graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Scroll naar boven