Onderhoud


Onderhoud


Elke installatie heeft onderhoud nodig. Of het nu centrale verwarming, warmtepomp, zonlichtsysteem, airco, wtw of luchtbehandeling is. Hoe vaak dit moet gebeuren hangt van vele factoren af zoals onder andere het gebruik, de leeftijd, of zelfs de omgeving (bijvoorbeeld vervuiling van de luchtfilters). Normaal gesproken wordt een installatie één maal per jaar onderhouden. Maar er zijn ook situaties dat er meerdere malen per jaar onderhoud gepleegd dient te worden (bijvoorbeeld de betrouwbaarheid zeer kritisch is) maar het kan ook zo zijn dat er eens in de twee jaar onderhoud gepleegd moet worden als het toestel na een jaar niet sterk vervuild is. Richtlijn is de het advies van de fabrikant.

Bij onderhoud wordt het toestel grondig gereinigd en opnieuw afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Hierdoor wordt het toestel zuiniger en betrouwbaarder. Ook wordt de levernsduur verlengd en komt u niet voor onverwachte reparatiekosten te staan door achterstallig onderhoud.
Het onderhoud wordt gedaan door onderhoudsspecialisten, welke regelmatig bijgeschoold worden bij de diverse fabrikanten. Hierdoor zijn zij uitstekend geïnformeerd over de laatste stand van zaken. Zij werken met gekalibreerde meetapparatuur om de toestellen zo optimaal mogelijk af te stellen.

Service


Indien er onverhoopt toch storingen aan het cv toestel zijn, dan is er de 24 uurs servicedienst welke de storingen (ook buiten kantoortijden) snel en adequaat oplost.

Service abonnement


Veel eigenaren van woningen sluiten een abonnement af op de cv ketel, waarbij er jaarlijks een afspraak gemaakt wordt om de cv ketel te onderhouden. Tevens kunt u dan in geval van storing aan de ketel een beroep doen op onze servicedienst welke uw storing zo spoedig mogelijk (ook buiten kantooruren) oplost. Dit is een geruststellende gedachte, en de meeste brandverzekeringen eisen ook dat de cv ketel door een erkend installateur wordt onderhouden. Over de mogelijkheden en kosten vertelt onze afdeling service u graag meer.