Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming heeft vele voordelen, in de woning zijn bijvoorbeeld geen interieur ontsierende radiatoren meer nodig. Geen lelijke buizen meer uit de vloer, wand of plafond.

 

VloerverwarmingBovendien verdwijnt bij een ouderwetse radiatorensysteem de warmte grotendeels, rechtstreeks naar het plafond. Vloerverwarming geeft van allen systemen de meest ideale temperatuuropbouw; op schouderhoogte 20 graden bij een vloertemperatuur van 24 graden en een plafondtemperatuur van 18 graden. Natuurlijk is de vloerverwarming op elk gedeelte van uw vloer aanwezig en is er dus een mooi gespreide warmteverdeling.

 

 

Radiatoren zorgen niet voor warme voeten, vloerverwarming wel.

 

De vloer fungeert als radiator, hierdoor kan er met een lage keteltemperatuur worden gestookt. Water van 40 graden in plaats van 90 graden is al voldoende om het huis snel op temperatuur te krijgen.

 

Door de lage watertemperatuur wordt uw ketel minder belast en leveren moderne (HR) ketels een optimaal rendement. Hierdoor kunnen besparingen gerealiseerd worden van 10 tot 15 procent ten opzichte van de conventionele manier van verwarmen. Hierdoor bespaart u energiekosten en spaart u het milieu.

 

Vloerverwarming is overal toe te passen; woningen, kantoren, winkels, showrooms en magazijnen en fabrieken.

 

 

Vloerverwarming kan worden toegepast onder alle vloertypen; natuursteen, plavuizen, grind en tapijt en hout en parket. Bij hout en parket is het belangerijk dat de vloertemperatuur te hoog mag worden, maximaal 25 graden, en dat de vloer constant op een temperatuur gehouden wordt. De relatieve vochtigheid in de woning dient constant te worden gehouden eventueel met behulp van een luchtbevochtiger.