Radiatoren

Verhoeven Verwarming B.V. levert en monteert diverse radiatoren: kompaktradiatoren, designradiatoren, convektoren, plintradiatoren en nog vele andere types.

Kompaktradiatoren

Deze serie combineert alle voordelen van de kompaktradiatoren met mogelijkheden voor extra comfort en stijlvolle aansluitvarianten. Het elegante stevige sierrooster aan de bovenzijde en de fraaie zijpanelen geven dit model het kenmerkende uiterlijk van een kompaktradiator. Door deze fraaie vormgeving, de vele formaten en in alle RAL kleuren en sanitairkleuren zijn deze radiatoren overal stijlvol op hun plaats. Kenmerkend is de keuze uit zes verschillende aansluitingen. Uiteraard kan de radiator op de traditionele manier worden aangesloten. Heel interessant is verder de mogelijkheid tot onderaansluiting. Hiertoe kunnen de afsluitdoppen aan de onderzijde van de radiator worden verwijderd. Bij toepassing van de onderaansluiting kan de kompaktradiator, met de apart verkrijgbare accessoire-sets, in no-time worden toegepast als een radiator met een handgeregeld of thermostatisch binnenwerk.

 

Vlakke plaatradiatoren: met een extra accent op design

De vlakke plaatradiatoren zijn in de meeste opzichten exact gelijk aan de standaard kompaktradiatoren. Er is één groot verschil dat meteen in het oog springt: de

Radiatoren gladde voorplaat. Daarmee zal deze serie de voorkeur genieten in interrieurs waar grote waarde wordt gehecht aan een strakke vormgeving. Deze vlakke radiator in z'n meest kompakte vorm combineert functie en design op oogstrelende wijze. Als bijkomend pluspunt is deze radiator veel sneller en gemakkelijker te reinigen. Vooral wanneer hygiëne extra zwaar weegt kan dit een factor van belang zijn. Door de afgeronde vormen en de gladde voorplaat biedt deze uitvoering het summum van veiligheid. Ook de  vlakke radiatoren zijn voorzien van zes aansluitingen voor de aanvoer en de retour. Met behulp van de apart verkrijgbare accessoire-sets kunnen deze radiatoren op nagenoeg elke gewenste wijze worden ingezet. Door het universele karakter maakt het niet uit of leidingen door de wand, door de afwerkvloer of langs de wand zijn gelegd.

 

Plintradiatoren

De plintradiator is de ideale oplossing bij glaspuien tot aan de grond waar geen mogelijkheid bestaat tot het maken van een convectorput. Hierdoor blijft er een maximaal zicht naar buiten. De plintradiatoren zijn in diverse lengte, hoogte en breedtematen te verkrijgen, afhankelijk van het benodigde vermogen.

Ook andere kleuren als wit behoort tot de mogelijkheden.

 

Designradiatoren

Designradiatoren zijn er in vele verschillende modellen, maten en kleuren. De bekendste designradiator is de handdoekradiator met ‘spijltjes’ die we tegenwoordig steeds vaker in de badkamer zien. Maar ook in andere vertrekken zien we steeds vaker designradiatoren.

 

 

Er zijn zelfs mogeljikheden om deze radiatoren op maat te laten maken, dus de mogelijkheden zijn eindeloos.

 

 

Bezoek ook eens onze showroom waar wij u speciale opstellingen kunnen tonen met de allermooiste modellen in de meest actuele kleuren.

 

Bekende merken van designradiatoren zijn Vasco, Jaga, Hudevat, Zehnder, Aluplan

Convectorputten

In moderne woonruimtes met grote schuifpuien en glas tot aan de grond zijn convectorputten energetisch en esthetisch de meest ideale oplossing. De convectorputten geven een behaaglijke warmte en u heeft geen hinderlijke radiatoren voor het raam, zodat het uitzicht naar buiten volledig gehandhaafd blijft.

 

Roosters

Het voornaamste zichtbare aspect van convectorputten zijn de (rol)roosters met het bijbehorende kader waar het rooster in rust. Om deze optimaal aan te laten sluiten bij uw interieur zijn de (rol)roosters in diverse materialen en kleuren leverbaar. U kunt kiezen voor een strak aluminium of RVS rooster in de lengte of breedterichting, desgewenst gelakt in uw favoriete kleur. Of u kiest voor houten rolroosters, gemaakt van Merbau, eik of beuk en eventueel voorzien van een vernislaag.

 

 

Korte opwarmtijd en laag energieverbruik.

Toepassing van een hoogwaardig verwarmingselement met een zeer geringe waterinhoud, realiseert een korte opwarmtijd. Een zeer snelle reactietijd wordt bereikt door optimalisatie van de luchtstroom in de convectorput. De energie wordt onmiddellijk afgegeven aan de lucht in de kamer, zodat deze tot wel 3 maal sneller warm wordt dan bij het gebruik van conventionele radiatoren.

 

Bij een conventionele radiator zal het ineens binnenschijnen van de zon leiden tot flinke temperatuurstijging in de ruimte omdat de radiator nog geruime tijd blijft verwarmen. Verspilling van energie. De convectorput daarentegen geeft zijn warmte zeer direct af en kan optimaal reageren op temperatuurschommelingen veroorzaakt door externe factoren. Dit resulteert in een maximaal comfort en een minimaal energieverbruik.

 

Optimaal rendement

Voor optimalisatie van het rendement van de convectorput zijn de polyester putten geïsoleerd met polyurethaan platen. De standaard wanddikte is 25 mm. De wanddiktes zijn tevens leverbaar in 40 of 60 mm. Hoe dikker de plaat, des te meer rendement er behaalt kan worden.

 

Gezonde warmte

Veel conventionele radiatoren geven hun warmte af in de vorm van stralingswarmte. Doordat de convectorput op basis van convectie de lucht laat circuleren geeft deze een zeer gelijkmatig verspreide en perfect gecontroleerde comforttemperatuur. Zeker in goed geïsoleerde woningen is deze luchtcirculatie belangrijk, ter voorkoming van vocht of schimmelvorming. De convectorputten hebben een ideale temperatuurspreiding met een relatief lage temperatuur vlak bij de convectorput zelf, waardoor het overal gezond en gelijkmatig warm is.

 

Optimaal in combinatie met een HR ketel

De convectoren hebben een optimale afgifte bij lage watertemperaturen van 55/45ºC, maar zijn ook prima inzetbaar in bestaande systemen die nog met hogere watertemperaturen werken. Door het hoge rendement van de convectorput werkt deze optimaal in combinatie met een HR ketel.

Enige bekende leveranciers van convectorputten zijn Jaga, Emco, Vasco.