Installaties voor woningen

Het ontwerpen, berekenen en aanleggen van een cv installatie is specialistenwerk, waarbij kennis en ervaring een grote rol spelen. Vaak wordt er door een architect een zogenoemd bestek gemaakt. Hierin staan allerlei voorwaarden waaraan de cv installatie moet voldoen. Soms worden er ook nog het soort radiatoren en ketel omschreven.
Maar ook zonder bestek is Verhoeven prima in staat u een concurrerende offerte aan te bieden. In een (aantal) persoonlijke gesprekken wordt al snel duidelijk wat voor soort paneel of designradiatoren er gebruikt moeten worden en wat de grootte van de warm watervoorziening dient te zijn. Er zijn diverse voorbeelden bij de hand in onze toonzaal om tot een juiste keuze te kunnen komen. Nadat de wensen van de klant in kaart zijn gebracht wordt er een zogenoemde transmissieberekening van de woning gemaakt aan de hand van de bouwtekeningen en isolatiewaarden. Dit alles op basis van wettelijke normen en voorschriften. Deze berekening vormt het begin van de te maken installatietekening.

De mensen van onze tekenafdeling werken met de nieuwste Autocad software, en kunnen zelf hun eigen tekeningen plotten. Nadat de installatietekening is gemaakt met daarop alle relevante gegevens, wordt deze naar de opdrachtgever gestuurd ter controle. Dit kan een aannemersbedrijf zijn, maar ook een particulier.

Pas nadat een installatietekening goedgekeurd is, wordt deze definitief gemaakt. En kan begonnen worden met het installeren.

Er kunnen grofweg drie fasen onderscheiden worden tijdens de bouw. De eerste is het leggen van de cv (en/of vloerverwarmingsleidingen) in de cementdekvloer. Dit is de afwerklaag op de ruwe betonvloer. De tweede is het monteren van de radiatoren/convectoren, en de derde is het afmonteren van de ketel en het in bedrijf stellen.

Nadat de bewoner uitleg heeft gekregen over de werking van het cv toestel en eventueel de vloerverwarmingsverdeler, begint de garantieperiode met de gegarandeerde nazorg. Na de garantieperiode is het mogelijk een servicecontract bij ons af te sluiten zodat u altijd verzekerd bent van warmte en warm water.